Isnin, 25 Ogos 2014

Kelas mengaji dan hafazan di Bangi.

Assalammualaikum. Skang ni aku memang free giler sebab aku dah x keje skang ni. mengupdate blog je la keje aku. haha. Walau pun aku dah x keje tapi aku ada buat part time mengajar ngaji di bangi, ngajar budak2. kadang2 rasa stress la jgk bila ngan budak yang nakal ngan degil ni. tapi papepon kte kena banyak sabar dengan kerenah diorang. name pon budak kannn. haha. kadang2 rasa seronok jgk bila tgk keletah diorg. tempat aku ngajar ni pon ade ngajar hafazan jgk. bagus jgk la budak2 belajar kat sini. Diorang boleh menghafal dalam masa yang sama boleh belajar tajwid. Jika ada sesiapa yang nak hantar anak utk belajar mengaji dan hafazan boleh pm saya:)

XOXO:D


Yang ni gambar anak murid aku. Comel kannn:)


Broga!


Assalammualaikum. semalam aku ngan bestie aku iqin pegi bukit broga. Aku dh 3 kali pegi, si iqin yg baru fes time pegi. Ktorg dari Putrajaya, jalan yg senang dan cepat untuk pergi ke Broga, ktorg ikut tol lekas. Memang cpt sampai, 30 minit dah sampai broga. Ktorg bertolak jam 5.30 pagi. Jam 6 dh sampai broga tapi ktorg solat subuh dl kt masjid yg dekat ngan Broga, x pasti masjid ape. mase naik broga, baru 1/4 dh mengah, ktorg rehat kjp. Utk sampai ke puncak fes tu bape banyak kali ktorg rehat. hahaha. 1 jam 15 min jugak masa utk sampai ke atas. ktorg buat keputusan uk jejak puncak fes je, x sanggup nk daki gi puncak kedua. ape lagi dh sampai puncak fes bergambar je la keje ktorg. hahaha. nak bergambar celah2 lalang la. macam2. Bila nak trun memang berhati-hati betol. licin sebab sabtu malam hujan. Bila trun tu banyak plak dugaan. dengan botol air aku jatuh, abih tumpah semua air aku. siap lumpur masuk dalam botol air aku. Sampai je bawah ktorg pekena air kelapa, bez gile.......pape pon, bukit broga memang bez giler! bab minum pagi ktorg bawak makanan sendiri, jimat ckit hehe.

xoxo:D